martes, 24 de noviembre de 2015

Benvinguts bloggers!

Els recents avenços en la tecnologia i en la ideologia han desbloquejat per complet les noves orientacions de l’educació.

Per tant en aquesta sessió us parlarem sobre el “Flipped Classroom” també anomenada classe invertida. Aquest tipus de mètode consisteix en que la teoria és assimilada a casa utilitzant diversos recursos que es podem trobar a l xarxa com en estat físic. 

Els avantatges que tenim per utilitzar aquests recursos són molts. Un dels avantatges que podem trobar és que l’alumne se sent més motivat ja que a casa es mira el recurs i en la classe es posa en practica els coneixements que adquirit a través d’aquest recurs. Un altre i molt important és que aquesta metodologia esta basada en l’alumne per tant permet que el professor interactuï amb els alumnes de forma individualitzada, ja que cada alumne té unes necessitats diferents. Un altre que podem trobar és que els alumnes interactuen amb els seus iguals ajudant-se mútuament i resolvent els dubtes que poden sorgir al revisar la teoria a casa.

Aquest mètode no és basa en una metodologia mestrecentrista, ja que el professor és un guia de l’alumne.

També els alumnes que tinguin necessitats educatives especials el professor podrà atendre a cada infant mentre que aquest segueix el seu ritme i no ha de seguir la classe com és el cas de la metodologia tradicional.

Un dels recursos que hem trobat i que volem compartir amb vosaltres perquè ens sembla interesant és el mSchools Toolbox, el qual et facilita l’accés a un contingut mòbil educatiu de qualitat, i t’ofereix aplicacions i experiències per a l’aula.

A continuació, us adjuntem un vídeo on explica la metodologia de la classe invertida, i que ens ha semblat molt interesant.


Fins la pròxima!

No hay comentarios:

Publicar un comentario