miércoles, 30 de septiembre de 2015

Les Xarxes Socials i La Identitat Digital.

Benvinguts de nou Bloguers.

Aquesta setmana en la sessió magistral d'habilitats comunicatives hem treballat la identitat digital i el que repercuteix aquesta, a la xarxa social.

Per una banda l’ identitat digital és la nostra identitat en internet, però per aprofundir una mica, també és el conjunt dels trets propis d’un individu o d’un col·lectiu que els caracteritzen davant dels altres.

I per l’altra, les xarxes socials són estructures socials via internet compostes per individus relacionats entre si com per exemple per amistat, parentesc, interessos comuns, coneixements, creences, entre molts d’altres.

El primer que hem fet a classe ha estat entendre el significat d’aquests dos conceptes i la seva relació, i després s’ha debatut a classe sobre aquest tema, i entre tots els companys hem arribat a una clara conclusió: no importa el que facis en la xarxa ja que sempre deixaràs petjades.

A més a més, també coincidim que el fet d'introduir totes les teves dades personals fa que qualsevol persona pugui accedir fàcilment a qualsevol informació teva.
Actualment les noves tecnologies i les xarxes socials formen part de l’esser humà des del seu naixement fins ben entrada la tercera edat, això es un gran avenç en la societat ja que facilita la comunicació amb persones d’arreu del món.
Vivim en un món on tot s’engloba dins de les xarxes socials, ja que tenim la necessitat d’explicar a tothom cada pas que donem al llarg de la nostra vida, això implica que moltes persones pengen vídeos i imatges d’infants sense adonar-se’n del perill que comporta això.
Cada vegada més trobem que els riscos de les xarxes socials augmenten, ja que es pot obtenir fàcilment la identitat de moltes persones i robar-la amb la finalitat de fer mal a totes aquestes persones.

A continuació per verificar el comportament de les persones assetjadores mostrarem un vídeo d’un nen, el qual esta sent assetjant per els seus companys de classe. El nen mostra en el vídeo com a través de les diferents tecnologies i xarxes socials es riuen d’ell i l’insulten. El vídeo també ensenya la sensació que sent ell amb tot el que li esta passant.

Per concloure la primera part nosaltres opinem que s’ha d’anar molt en compte amb els moviments que fas a la xarxa i quina informació vols donar de tu mateix i de les persones que estan al teu voltant, ja que en moltes ocasions tens la possibilitat de fer privades les teves dades o simplement no introduir-les completament.
I també s’ha de inculcar als infants, joves i inclús als adults a fer un bon ús de les xarxes socials i de tot lo que comporta aquestes. El saber com actuar, que compartir i quina informació donar de nosaltres i de les persones que ens rodegen, ens estalviarà moltes vegades el perill de ser assetjats o de que ens robin la identitat.
Tot seguit continuàvem amb la sessió pràctica, la qual estava dividida en dos petites activitats. Primerament havíem de buscar el nostre nom i cognoms a Google per veure quin tipus d'informació surt de nosaltres, i quin tipus de pagines estan vinculades amb la nostra identitat. En el nostre cas, hem pogut comprovar que ni els nostres perfils de les diferents xarxes socials, ni la nostra identitat, surten amb fàcil accés a Google.
La segona activitat era introduir el nostre perfil de facebook en la pagina de Take this Lollypop ”. En aquesta pagina podies observar un vídeo d’un assetjador, el qual podia accedir a les teves dades i inclús a les teves fotografies, i et mostrava com aquesta persona obtenia la informació necessària per anar-te a buscar al lloc on et trobaves, i així ser una víctima seva, és a dir, que podies estar assetjat per ell fàcilment.

Aquesta part ens ha servit a nosaltres per adonar-nos que realment no tenim tanta informació nostra compartida en les xarxes socials, ja que creiem que ens sortiria moltes més coses de nosaltres. Hem pogut observar que, totes les imatges que es veien de nosaltres son imatges que han penjat les nostres amistats, ja que aquestes no tenen privacitat en les xarxes socials, en canvi, nosaltres si que disposem d’aquesta privacitat per a que totes les persones que són desconegudes no visualitzin cap informació nostre.

Per concloure ens agradaria esmentar una frase de Jure Klepic, Conferenciant, escriptor i expert en màrqueting i social media per a empreses – “Lo que ocurre en Las Vegas se queda en Las Vegas. Lo que ocurre en Twitter se queda en Google para siempre.”

Fins aquí la nostra entrada. Esperem que us hagi agradat i que sigueu conscients.
Fins la setmana que ve. 

lunes, 28 de septiembre de 2015

Benvinguts bloguers.

Aquesta setmana la nostra entrada tractarà sobre un text d’una professora de Secundària, la Núria Alart, ja que ho hem treballat a la classe magistral d’Habilitats Comunicatives, i farem una reflexió crítica en relació a les idees principals del text. 
Aquest parla de l’aprenentatge, l’alumnat i el professorat a principis del segle XXI. 

Per una banda volem esmentar que l’escola no avança al mateix ritme que la societat i tampoc avança igual que les tecnologies, i això suposa una gran descompensació al sistema educatiu. 

I per l’altra banda remarcar que amb l’aparició de la impremta al segle XVI el sistema educatiu gira al voltant d’una eina pedagògica principal i gairebé única: el llibre. 

Nosaltres, pensem que els professors s’han d’adaptar a l’època en la que ens trobem, i proporcionar als alumnes eines per a que, l’alumnat adquireixi la capacitat de transformar la informació en coneixement. Utilitzar el llibre com a una eina única i irreemplaçable fa que les classes siguin monòtones, i que els estudiants no tinguin cap motivació. En canvi, la tecnologia és una eina facilitadora d’aprenentatge, tot i que hem de saber fer un bon ús d’ella. 

A més creiem que el principal canvi s’ha de produir en les aules amb unes metodologies variades tenint en compte els alumnes i el context, per tant la clau d’aquesta evolució la tenen els docents. 

A continuació us adjuntem un Piktochart sobre els 10 manaments del docent del segle XXI que nosaltres creiem més rellevants. 

El que volem transmetre a través d’aquest Piktochart és el camí que segueixen els alumnes per anar a l’escola, un camí on les famílies i persones del voltant pensen i somien com volen que sigui el professorat del segle XXI. 

És un camí on no només pren importància els manaments de com volem que sigui el docent, sinó que també es un camí ple de valors, els quals anem adquirint al llarg de la nostra vida. 

Els 10 manaments que nosaltres creiem que ha de seguir el docent del segle XXI són aquests:

1.Predicar amb l'exemple. 
2.Transmetre valors pel desenvolupament integral. 
3.Les tecnologies a l'aula, un mètode favorable. 
4.Deixar enrere la monotonia i dinamitzar les classes. 
5.Empatitzar amb els alumnes. 
6.Innovar la tècnica d'aprenentatge pels interessos dels infants. 
7.Proporcionar diversos recursos per motivar l'aprenentatge dels infants. 
8.Classes interactives. 
9.Donar importància al procés de l'aprenentatge en lloc del resultat final. 
10.Facilitar als alumnes l'adquisició de coneixements a través de la informació rebuda.


  Fins aquí la nostra entrada, esperem que hàgiu gaudit. 

Ens veiem la pròxima setmana.

lunes, 21 de septiembre de 2015

ALFABETITZACIÓ MULTIMODAL

Benvinguts i benvingudes bloggers. 

El Dimarts passat els alumnes de primer del grau en Educació Social de la Universitat Rovira i Virgili vam assistir a una classe magistral sobre l’alfabetització multimodal. 

Segons l’autor A. Bautista defineix l’alfabetització multimodal com la relació harmònica entre tres formes de representar la realitat: textual, audiovisual i digital, que ens permeten l’ús dels productes tecnològics actuals. 

Actualment s’està apostant favorablement per aquest mètode en les escoles, ja que això implica la introducció de les noves tecnologies a les aules per aconseguir un aprenentatge més òptim i per millorar el desenvolupament integral dels infants.

A continuació per iniciar el nostre blog us adjuntem un podcast amb les opinions extretes a través de la classe magistral realitzada sobre l’alfabetització multimodal.